Arbetet för ett bättre Sverige pågår hela tidenSocialdemokraterna var redo för extra val i mars. Många hade redan startat dörrknackningen och planeringen var i full gång. Vi var på G.  Det är uppenbart för alla att vi är ett parti som stod i startgroparna för att gå till val när än det krävs.


Men nu när Stefan Löfven lyckats förhandla med Folkpartiet, Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna och kommit överens så känns det bra. Extra valet är avblåst.

Många hade förberett för ett extra val och lite lite besviken är jag vi inte sätter partiet på fötter igen för att möta väljarna på bred front. Men många av aktiviteterna kan vi ju göra ändå.

Familjedagar, fackeltåg, korvgrillning vid pulkabacken och utdelning av reflexer och bilskrapor kan vi fixa i alla fall. Arbetsplatsbesök behövs alltid mellan valen så det är bara att sätta igång.

Enligt medlemsbrevet från Löfven och Jämtin har det varit konstruktiva samtal om framtida spelregler och gemensamma samarbetsområden. Överenskommelsen pekar ut tre politiska områden för samarbete och samtal: försvars- och säkerhetspolitik, pensioner och energifrågan.

Det här är ett första steg på vägen mot mer samarbete i Sverige. Regeringspartierna har lyft fram behovet av blocköverskridande överenskommelser och nu får vi en blocköverskridande överenskommelse redan under de första månaderna om spelregler och tre samarbetsområden

Nu ser jag fram en vårbudget, som sätter Sverige på rätt köl igen – med investeringar för fler jobb, en bättre skola och en välfärd som det går att lita på.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0