Det är politikens innehåll det handlar om


Det är naturligt att dras in i spännande diskussioner om främlingsfientliga SD röstar med de borgerliga partierna, som de gjort i 8  fall av 10 förra mandatperioden. Men spelet är inte det viktiga egentligen. Det är än viktigare att diskutera budgetens innehåll. 

Det handlar om ungdomar möjlighet till jobb, praktik eller utbildning inom 90 dagar. 

Det handlar om mer personal i äldreomsorgen och att sjukvårdspersonalen ska kunna lägga mer tid på patienterna och mindre tid på administration. Läkemedel till barn och unga ska vara kostnadsfria.

Det handlar om att vi ska börja ta bort den orättvisa pensionärsskatten, vi börjar med de sämst ställda pensionärerna. Bostadstillägget för pensionärer höjs med upp till 100 kronor i månaden.
Och det handlar om avskaffa avdragsrätten för läxhjälp och istället se till att läxhjälp till de som behöver det mest. 

Med vår budget ska fler kunna kvalificera sig till och därmed kunna ta del av a-kassan. För att slippa försörjningsstöd. Grundersättningen i a-kassan höjs från 320 till 350 kronor per dag. Den högsta möjliga ersättningen höjs från max 680 till max 910 kronor per dag de första 100 dagarna.

Vi vill ta bort stupstocken i sjukförsäkringen och låta läkare istället för politiker avgöra när människor är friska. Slopa de bortre gränserna i sjukförsäkringen. Sjuk- och aktivitetsersättningen höjs med vårt budgetalternativ från 64 procent till 64,7 procent av inkomsten.

Detta är bara några exempel på vad som står på spel i morgon. Politikens innehåll är viktigare än spelet. Vi tar ansvar och vi hoppas att fler gör det. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0