Det kunde varit värre…..Efter valet 2006 sjönk de fyra borgerliga partierna som en sten i opinionsmätningarna.

Det har faktiskt inte den nya samarbetsregeringen gjort. Men visst har det börjat tufft.

Dagens stora SCB visar på i stort sett dött lopp.

 

Denna vecka slår alla tidigare veckor vad gäller spänning inför onsdagens Riksdagsomröstning om budgetramarna. I morgon ska SD berätta hur de röstar på onsdag. Om de lägger ner sin röst när deras eget förlag fallit eller om de röstar aktivt för en borgerlig politik.

 

Att rösta för en borgerlig politik är inget nytt för SD, de röstade med dem i 8 fall av 10 under förra mandatperioden. Men det innebär sänkt stöd till äldreomsorgen jämfört med regeringen, det innebär att de röstar emot det första steget att ta bort pensionärsskatten (den som börjar med att stötta de sämst ställda) Att rösta med borgarna innebär också lägre a-kassa och ingen borttagen stupstock i sjukförsäkringen m m

 

Jag tror at SD fikar efter beröm i morgon. Att de kan säga, titta vi tog vårt förnuft tillfånga och stoppade en regeringskris. Jag tycker inte SD är värt något beröm alls oavsett hur de gör i morgon.

Det allra bästa vore om något borgerligt parti tog ansvar och lade ner sina röster på onsdag. Då skulle vi slippa vara beroende av ett främlingsfientligt parti som försöker spä på folks fördomar och rädsla.

 

Tyvärr har det gått mycket prestige i frågan så jag har lite hopp till det denna gång…

Men som sagt det kunde i alla fall ha varit ännu värre i opinionsläget. Vi skulle nog klara att mobilisera än fler väljare på kort tid om det skulle behövas.


Kommentarer
Postat av: Lars Norling

Du förstår väl att borgarna inte kan svika sina väljare och lägga ner sina röster.
Faktum är att majoriteten av svenskarna i val har sagt "ja" till högerpolitik, och det är ett faktum som måste gälla, eller hur?

2014-12-01 @ 14:39:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0