Ett gott 2015 till alla!


 Nu lägger vi det omtumlande 2014 bakom oss. Ett år som bjudit på ljusglimtar, men också dagar då himlen varit grå helt grå. Visserligen hade vi en varm och solig sommar men hösten hade mycket få soltimmar. 

I politiken kan vi nu lägga supervalåret bakom oss även det med både sol och moln i minnet. 
 
 Vi kunde summera ett ökat stöd för vårt parti i riksdagsvalet jämfört med 2010 och vi Skaraborgare kan glädjas åt att både ha en talman genom Urban Ahlin och en ny riksdagsledamot dvs Erik Ezelius, det känns fantastiskt roligt och ett förtroende som vi ska ta på största allvar.
 
Men tyvärr hade vi en situation i riksdagen som innebär att vi inte kunde genomföra den politik vi hoppats på. I december röstade en borgerlig majoritet i riksdagen ned den socialdemokratiskt ledda regeringens förslag till budget. Detta innebär att en lång rad satsningar för att minska arbetslöshet och att minska klyftorna i landet inte blir verklighet.
 
-          Pensionärerna får inte den skattelättnad som vi socialdemokrater arbetat för. Samtliga fem borgerliga partier i riksdagen röstade emot det förslaget. De anser att pensionärer ska betala högre skatt på sin uppskjutna lön än den som arbetar gör.
 
         Extra satsningar inom äldreomsorgen röstade de fem partierna också nej till liksom infrastruktursatsningar, ökat stöd till ensamstående föräldrar, satsning på exportbefrämjande åtgärder, ökat stöd till tjej- och kvinnojourer, satsning på bättre arbetsmiljö, med mera, med mera.
Därför är jag glad att decemberöverenskommelsen kom till stånd i sista stund innan extra valet skulle utlysas. Det var bra att de borgerliga partierna tillslut sattes sig vid förhandlingsbordet. Det innebar bl.a att miljöpartiet får vara med i pensionsarbetsgruppen. Dessutom gäller överenskommelsen försvarspolitik och energipolitik mm. 

Nu blir det enklare för minoritetsregeringar att få igenom sin budget och vi kan fokusera på att få in fler rättvisereformer i vårbudget som läggs i april.

Allt det där får vi återkomma till. Nu önskar jag alla ett gott nytt år med förhoppningen om att  2015 blir gott för alla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0