Stupstocken blir kvarSitter på tåget påväg hem från Riksdagen och känner mig djupt bedrövad över att de borgerliga ledamöterna och SD ledamöterna så kallsinnigt röstat bort ekonomisk trygghet för sjuka och handikappade. 

80 000 sjuka och handikappade och deras familjer har utsatts för en mycket otrygg ekonomisk situation sedan 2008 då den dåvarande borgerliga majoriteten dunkande igenom de tuffa reglerna för utsatta människor. Vi budgeterade för att underlätta men fick inte igenom det. 


Stupstocken dvs den bortre tidsgränsen har inte haft någon positiv effekt. Försäkringskassan har själva studerat konsekvenserna av den bortre tidsgränsen och funnit att den inte gett de förväntade effekterna för att avsluta sjukfall. De allra flesta som tvingats lämna sjukförsäkringen kommer tillbaka och då ofta ännu sjukare. Många sjuka som tvingats till arbetsförmedlingen vid sin utförsäkring är för sjuka för att kunna delta i någon meningsfull arbetsmarknadspolitisk insats.

De tvingas att söka socialbidrag eller försörjningsstöd som det heter. Människor blir fattiga och kommunerna får ökade kostnader.  

 Försäkringskassan räknar på att 1000 personer i månaden kommer att utförsäkras nästa år. Under 2016-18 väntas antalet bli högre, drygt 14 000 personer om året. Det är lika många som bor i Götene, Tidaholm eller Vara. Det är lika många som Karlsborg och Hjo tillsammans.

Vi röstade för att fler inte ska bli utförsäkrade 

De borgerliga partierna, med stöd av Sverigedemokraterna, valde i stället fler utförsäkringar.


Kommentarer
Postat av: Bert

Bedrövligt kort sagt. Samtidigt ser man dubbelmoralen.
Reinfeldt med flera prominenta gäster sitter och frossar i tv-programmet Svenska hjältar
Ett program där någon gjort en hjälteinsats för någon annan.
Vad har reinfeldt t.ex. där att göra, han har väl för fasiken gått på svaga grupper, påstått att välfärden stärkts samtidigt som de allra svagaste sjuka, arbetslösa utförsäkrats och högerregimen tagit derar försäkringar till jobbskatteavdrag istället. Ett jobbskatteavdrag som gynnat de högst avlönade
Samtidigt som lågt avlönade förutom mindre jobbskatteavdrag har fått sämre löneutveckling eller t.o.m negativ löneutveckling.

Än värre är det som sagt för sjuka, arbetslösa .Dessa får ingen skattesänkning utan får ligga kvar i den höga skatten som var när Högern tog över 2006.

Jag ser det som höjden av hyckleri vara med på Svenska Hjältar galan.

2014-12-12 @ 22:28:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0