Tuffa utmaningar trots decemberöverenskommelsenSverige har nu en ansvarsfull överenskommelse om att Sverige fortsatt ska kunna styras även med minoritetsregeringar. Tillväxt och välfärd ska inte äventyras genom att en regering kan fällas två gånger om året. Det var bra att de borgerliga partierna slutligen slog sig ned vid förhandlingsbordet, trots hårt motstånd.

Arbetslösa saknar hopp. Många är unga och har inte ens fått möjlighet visa vad de går för. En hel generation barn går i en skola där resultaten rasar, där ojämlikheten ökar och där vinstjakten tillåts härja fritt. I Sverige växer de ekonomiska klyftorna

Vi vill utveckla Sverige till ett bättre land som håller ihop. Fyra områden står i fokus den kommande mandatperioden:

1.       Jobben. Med investeringar i infrastruktur, bostäder och klimatomställning moderniserar vi och skapar jobb. Investeringar i ett nytt kunskapslyft ger möjlighet att skaffa sig kompetens för att ta ett jobb eller starta företag.
2.       Skolan. Vi ska vända utvecklingen i skolan. Svensk skola ska återigen bli en ledstjärna med höga resultat och där varje barn ges samma möjlighet att lyckas.
3.       Miljön. Genom stora investeringar i klimatomställning ger vi barn och barnbarn chansen till en bättre värld
4.       Välfärden. Som gammal, sjuk eller nybliven förälder ska välfärden finnas där. Äldreomsorgen och sjukvården ska kunna gå att lita på. När välfärden brister är det kvinnor bär ett tyngre lass, såväl hemma som på jobbet. Investeringar i välfärden är investeringar för jämställdhet.

Det finns tydliga politiska skillnader i svensk politik. När de borgerliga partierna öppnar för ytterligare stora skattesänkningar ska.vi tillsammans bygga ett bättre samhälle för alla och envar.
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0