Vad händer nu med barnen och ungdomarna?

Samarbetsregeringen innehöll många reformer som skulle minska klyftorna. Bland annat innehöll den förslag om att FNs barnkonvention ska bli lag och att ungdomar ska ha jobb praktik eller utbildning inom 90 dagar. Nu riskeras detta pågrund av SD röstade på den borgerliga budgeten. Vår budget innehöll också investeringar för fler jobb genom att bygga fler bostäder och underhålla järnvägen bättre. Några andra exempel som nu går förlorat är: 

Höjt tak i a-kassan

Schyssta villkor och avtalsenliga löner 

– 18 000 nya utbildningsplatser

– Satsningar för att minska ungas psykiska ohälsa

– 2,7 miljarder till en förbättrad skola

– Läxhjälp till alla

– Höjda anslag till kvinnojourerna

- 2 miljarder för bättre kvalité i äldrevården 

– Satsningar på folkbildningen

– Upprustning av miljon- programsområdena

– 2 miljarder till en förbättrad sjukvård

– Satsningar på en jämställd föräldraförsäkring

SD använde sina mandat i Sveriges riksdag till att fälla regeringens budget och meddelar att de kommer att fälla varje regerings budget även framöver om de inte gör som SD säger och dansar efter deras pipa. Så länge blockpolitiken ger dem en vågmästarroll kommer de skapa kaos i riksdagen.

Trots det allvarliga politiska läget har Folkpartiet, Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemo- kraterna meddelat att de vägrar föra konstruktiva samtal med regeringen om budgeten.
De vägrar vara med och ta ansvar i detta svåra läge för Sverige.

 Konsekvensen av de fyra borgerliga partiledarnas agerande är att Sverige inte har något realistiskt regeringsalternativ. Regeringen kommer därför den 29 december att utlysa extra val som ska hållas den 22 mars.Kommentarer
Postat av: Niklas Karlsson

Ja ni skulle också höja skatten, så det handlar om att ta med ena handen och ge med den andra!
Er budget skulle ha en tillväxtdämpande effekt och arbetstillfällen skulle gå förlorade till förmån för att tvinga ungdomar bli blöjbytare på äldreboenden!

2014-12-06 @ 11:26:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0