Välfärdssatsningar som stoppas av SD, M, KD, C och FpSå här i juletid träffar jag mycket släkt och vänner som frågar om hur den borgeliga budgeten, som gick igenom i Riksdagen med hjälp av Sverigedemokraterna, påverkar välfärden. 

Även på handbollen igår ställde folk frågor om satsningar som uteblev pågrund av SD, M, KD, C och fp.
En av frågorna som kom upp var kvaliten i äldreomsorgen.

Personalbristen inom äldreomsorgen påverkar inte bara personalens arbetsmiljö, utan också kvaliteten i omsorgen. Var femte hemtjänstpersonal som deltog i en undersökning 2013 uppger att beviljade hjälpinsatser uteblir minst någon gång i veckan och att den främsta orsaken till det är personalbrist. Den budget Sverigedemokraterna och de borgerliga partierna röstade fram innebär att regeringens bemanningssatsning på två miljarder, som enligt preliminära beräkningar hade kunnat räcka till att anställa mellan 4000 och 5000 undersköterskor inom äldreomsorgen, inte blir av. 

Sett till helheten för 2015 satsade regeringens budget 1,1 miljarder kronor mer på äldreomsorgen. Det kommer naturligtvis märkas i kvaliteten på omsorgen.

Ändrad text idag 27/12 : 
Sverige behöver en ny färdriktning. Vi socialdemokrater är öppna för samarbete med alla partier utom Sverigedemokraterna för att finna lösningar på den fortsatt höga arbetslösheten, allt sämre skolresultat och bristande välfärd. 
Vi söker vi mandat för en politik för fler jobb, förbättrade skolresultat och utvecklad välfärd.


Kommentarer
Postat av: Fredrik Sjölin

Kan du inte sluta med dina politiska floskler?
Det blir bara patetiskt.

Svar: Nej tyvärr, jag är politiker och kommer fortsätta beskriva vår politik i förhållande till oppositionen, så att det märks att det är skillnad
Monica.nu

2014-12-27 @ 11:26:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0