Visst kommer de flesta rösta som sist

 Många oroas nu över att de allra flesta kommer att rösta som de gjorde i förra valet. Men så är det ju faktiskt i nästan alla val. Det är inte dessa stabila väljare som kommer att avgöra valet. Det är de osäkra väljarna som kommer att avgöra extra valet den 22 mars. Vi måste vända oss till de som bytt nyligen och de få som brukar byta parti mellan valen.

 

 

Sverige skall förbli ett öppet land som visar generositet mot människor som flyr undan krig och förtryck. Alltså måste vi även vara beredda till blocköverskridande lösningar för att förhindra att SD slår knut på besluten fortsättningsvis.

 

 

NU FÅR VÄLJARNA än en gång ta ställning till hur Sveriges framtid skall utformas. Skall det bli fler jobb, kvalité i välfärden, investeringar i utbildning, i byggande och i bättre infrastruktur eller ska det bli ett samhälle som fortsätter att slitas isär med ökade klyftor.

 

Extra valet kommer också att handla om förtroende. När de borgerliga partierna styrde lade SD ner sina röster men nu när det är en rödgrön regering valde de att aktivt rösta på den borgerliga budgeten. Det kan inta vara tydligare.

 

Vi behöver ställa upp för varandra, på sjuka, arbetslösa och på schysta villkor för att klara av att hålla ihop samhället. Vi behöver både stabilitet och solidaritet för att klara framtidens utmaningar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0