18 mars är sista dagen för Regeringen att agera

Det är hårt tryck på lastbilsbranchen och jag träffar förtvivlade åkare och förare som berättar hur den oseiösa lycksökare utnyttjar arbetskraft, dumpar löner och slår ut den seriösa näringen.  I dag besökte Stefan Löfven och Anders Ygeman åkeriet Börje Jönsson i Årstaberg i södra Stockholm.

 

Där framkom med all önskvärd tydlighet att det behövs en regeringen som vågar lägga förslag på åtgärder mot den illegala tunga transporter. I två års tid har Trafikuskottet varit enigt om att det behövs omedelbara åtgärder. Tyvärr kommer inget att hända som förändrar situationen.

Den 18 mars är sista dagen för den borgerliga regeringen att lägga en proposition men det tänker inte regeringen göra.

 

Vi socialdemokrater kan inte vänta. Vårt  åtgärdsprogram innehåller bl,a Krav på frakthandlingar i hytten höjda böter för de som kör olagligt klampning för de som kör olagligt Inför en Holländsk modellen med krav på anställning mm

 

Läs mer på socialdemokraterna  Aftonbladet: Svensk Åkeritidning:  Transportarbetaren:

 

 


Kommentarer
Postat av: Stefan S

för lite och försent tror jag tyvärr. Resan utför har pågått för länge

Svar: Håller med om att det är sent. Men vi kan inte ge upp. trots att vi är iopposition driver vi frågan allt hårdare +. Ett enigt utskott krävde av regeringen FÖR TVÅ ÅR sedan att komma med åtgärder.
Monica.nu

2014-02-19 @ 16:52:07
Postat av: Sven Lindblom

Varför kommer ni alla med detta nu när klockan är 5 i 12, detta är något som vi inom yrket har påpekat i flera år nu, vad har hänt, jo inget, från er som tror er förbättre än oss väljare, ni har rynkat på näsan åt jobbet att se klart på situationen, rent ut sagt skitit i vad vi har framfört, och vad Morell har upplyst er om, ni inom sossarna är fan inte bättre än världsmästarna som regerar nu, nej detta sa jag för 2 år sedan inget kommer att ske förrän om 2 år då är det valår och då måste någon reagera för valfläsk är deras starkaste sida, politikerföraktet är stort ibland svenska yrkeschaufförer idag så ni ska vara väldigt glada om ni får några röster från oss.Valår,och politiker pratar om vad folket vill, mellan valåren skiter politiker i vad folket säger, varför ska politiker vara så självgoda så att dom inte kan lyssna på andra än sig själv, det är så bedrövligt i branschen så att det borde ha hänt något för 4 år sedan minst men ingen har lyssnat, bilar som är falskregistrerade osv, en dragbil såldes i Göteborg en fredageftermiddag 2010 om jag minns rätt, på lördagmorgon står samma bil på P6 i hamnen i GBG registrerad i Rumänien, alltså har den nya bilägaren varit till Rumänien på natten och reggat om dragbilen sedan kört den till Sverige samma natt, klart att han hunnit det, det förstår väl alla, bilen har efter det inte lämnat Sverige en enda gång men kört över hela landet inkl Norge utan bekymmer, för ingen bryr sig från myndigheterna, bilen är ju inte Svensk, det är bara Svenskar som ska jagas, är ni rädda för att bli kallade rasister om ni kräver att utländska chaufförer ska följa dom lagar och förordningar som finns kanske? Hur är det med besiktning och försäkringar på dessa fordon? Finns det överhuvudtaget? Ingen myndighet som vet?
Slavdrift i ett modernt Sverige är fullt tillåtet så länge man inte är Svensk, varför lär ni er inte av Norge det absolut bästa landet att ta hand om situationen, Finland är tvåa i Norden Sverige är ett U-land i detta, skrämmande, förr kunde vi klappa oss för bröstet och tycka att vi hade det bra här, men nu får man skämmas och gömma sig, för speditörer och oseriösa åkerier skrattar åt oss, arbetslösheten i branschen ökar dag för dag, ingen bryr sig före ett valår och det året så ser ni alla ett problem för att lura folk till valurnorna och rösta på just mitt parti, det är verkligen konstigt att det bara dyker upp problem vid valår.

Svar: Vi har drivit frågan hela mandatperioden och jag samarbetar med Tomas Morell, han gör ett bra jobb. Ett enigt utskott krävde av regeringen FÖR TVÅ ÅR sedan att komma med åtgärder.
Monica.nu

2014-02-19 @ 16:57:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0