Feministiska socialdemokrater i Skövde

 
 Ni som läser min blogg via SLA har säker undrat varför jag inte skrivit på länge, men så är inte fallet. Jag skriver blogg varje dag, tyvärr har Sla slutat att uppdatera min blogg, jag har påpekat det men än så länge har inget hänt. tills dess kan ni läsa direkt på http://monicagreen.webblogg.se/
 
 

Idag den 8 februari  ska S-kvinnor i Skövde ha årsmöte. Det ska bli väldigt kul att träffa engagerade feminister som vill jobba för en socialdemokratisk valseger den 25 maj och den 14 september.

Vi ska förutom ha sedvanliga årsmötesförhandlingarna också diskutera valfrågor och planera våra insatser under supervalåret.

Jobben är en otroligt viktig fråga för kvinnor. Jobb med lön som går att leva på och som inte stressar sönder kroppen. Kvinnor tjänar 14 % mindre än män och det är inget annat än ren diskriminering. Kvinnor inom handel, hotell, restaurang och inom välfärdssektorn tjänar inte bara dåligt, de har ofta stressiga, ensamma jobb på obekväm arbetstid.

Välfärden är en annan avgörande valfråga för kvinnor. Därför kräver vi förbättrad kvaliteten i förskolan. S-kvinnor vill se mindre barngrupper i förskolan och personal med goda möjligheter för barnens utveckling..
Dessutom vill vi utveckla kvaliteten i fritidshemmen
Resurserna till fritidshemmen minskat, det vill vi ändra på. Mer resurser och personal med god utbildning och bra arbetsvillkor skapar ökad trygghet för både barn, föräldrar och anställda. F


Givetvis ska både förskolan och fritidshemmen vara öppna på moderna öppettider. Det ger trygghet för barnen och föräldrarna.
En annan viktig välfärdsfråga är omvårdnaden av äldre. Idag jobbar färre inom äldrevården och omsorgen om vi räknar per invånare. Det behövs mer resurser till välfärden, det är viktigare än skattesänkningar.

Dessa valfrågor och mycket mer kommer S-kvinnor i Skövde diskutera och behandla idag.
Om du vill vara med får du gärna komma med.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0