Fråga på SSUs DÅK - Hur ska Borgarna ha det?

 

Idag har jag haft förmånen att besöka SSU Skaraborgs distriktsårskonferens. Det var glada engagerade ungdomar som träffas en helg på Flämslätt i Guldbyn Lerdala.

 

Det är kul att få umgås med busiga SSUare.

 

Dessutom var det intressant att följa deras politiska debatter om energi, nej till uranbrytning, frukost i skolan, kollektivtrafik, sommarjobb, praktik och försvaret och många andra spännande motioner som de tog ställning till.

 

Jag beskrev bland annat vilka frågor som blir viktiga inför EU-valet den 25 maj dvs

1. fler jobb

2. ordning och reda på arbetsmarknaden för att hejda lönedumping  

3. en tuffare miljöpolitik.

 

Frågor som uppstod var förvirringen i den borgerliga regeringen. Varför vill de försämra för studenterna? Ska studenter låna mer för att höginkomsttagare fått sänkt skatt? Vem ska M och Fp regera med om Kd och C faller ur Riksdagen? Hur ska de ha det med landsbygden om Borg inte tror att lantbruket kommer att överleva. Ska de fortsätta sänka skatterna eller ska de höja dem?

 

För mindre än två månader stred de med näbbar och klor i riksdagen för att få genomföra ytterligare skattesänkningarnuaviserar de skattehöjningar. Men inget är nytt under solen. Anders Borg gjorde samma sak i februari 2010 då hanaviserade skattehöjningar före valet. 

 

Trots det genomförde de skattesänkningarna under mandatperioden med över 50 miljarder kronor. Sedan 2006 har de sänkt skatter med 140 miljarder ändå har det inte ”skapats” jobb, som de påstod att det skulle göra. Det som inträffat är att kvalitén i välfärden har försämrats, klyftorna har ökat och vi lånar mer.

Så frågan är berättigad - Hur ska Borgarna ha det egentligen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0