Om kvinnor och män på OSSE-möte

 


Just nu pågår OSSE PAs vintermöte i Wien. Som jag tidigare beskrivit är OSSE en samarbetsorganisation mellan 57 länder för fred och säkerhet. Vi jobbat främst ,med valövervakningarna men två ggr om året är alla medlemsländer samlade. 
Dels på ett vintermöte i Wien och dels på ett sommarmöte, det mötet förläggs på olika platser, någonstans bland medlemsländerna. 

 På OSSE PAs vintermöte har vi allmän politisk debatt om tillståndet i världen och vad OSSE kan göra för fred och säkerhet. Dessutom delar vi upp oss i tre olika utskott/kommitéer. Jag ingår i andra kommittén. Där behandlas många spännande framtidsfrågor inom ekonomi, näring, forskning, science, teknik och miljö. 

De flesta av frågorna som vi diskuterar just nu är utkast till rapporter som ska bearbetas, lämnas synpunkter på och så småningom om ska det bli en färdig rapport att ta ställning till på sommarmötet.

Dagens debatt innehåll arbetet mot korruption, säkerhet, visselblåsare, öppenhet och transparens. Men vi diskuterade även hållbar miljö och jämställdhet. En annan fråga som kom upp var PPP dvs investeringar genom privata intressen och offentliga medel.

Jag tog upp en debatt om att jämställdhet och miljö ofta nämns tillsammans som viktiga frågor.
Naturligtvis delar jag uppfattningen att frågorna är viktiga men varför nämns stark och stabil ekonomi som en fråga, arbetet mot korruption och mer öppenhet som en fråga och så nämns kvinnor och miljö som en fråga? Det blev in intressant diskussion det också  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0