Omstart för Europa

Idag saknar 26 miljoner EU-medborgare ett jobb. Nästan sex miljoner av dem är unga. Så kan vi inte ha det. Det behövs fler sossar i Europa för att få ordning och reda på jobben. Läs mer på omstarteuropa.se och glöm inte att rösta den 25 maj för en varmare mer solidariskt EU

15 år av europeisk högerpolitik har varken lyckats öka tillväxten eller minska klyftorna mellan människor. Den ensidiga åtstramningspolitiken har inte fungerat. Arbetslösheten har skjutit i höjden. Välfärden har skurits ned, lönerna sänkts och arbetsvillkoren försämrats. Europa halkar efter.

Europa behöver en ny riktning. För oss socialdemokrater är jobben viktigast. Med fler jobb har vi råd att investera. Istället för att låta marknadskrafterna styra kan vi skapa ett EU för jobb och hållbar utveckling.

Med ordning och reda i finanserna, en aktiv näringspolitik i hela Europa och investeringar i utbildning kan vi bryta massarbetslösheten. Då skapas jobb också i vårt land.

 

Ordning och reda behövs också på arbetsplatserna och på våra vägar. Schysta villkor, inget A och B-lag, kollektivavtal och arbetsmiljö.  

Med fler socialdemokrater i Europas ledning kan vi vända utvecklingen i Europa och Sverige.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0