ordning och reda på arbetsmarknaden

Genom uppluckringar i anställningsskyddet, en hög arbetslöshet och en regering som har varit medvetet passiv har pressen på löner och villkor hårdnat. Den borgeliga Regeringen har bedrivit en politik som medvetet har bidragit till att otryggheten breder ut sig och som har misslyckats med jobben.

 

 

Det krävs en handlingsplan för ordning och reda på svensk arbetsmarknad för att stoppa lönedumpning, skattefusk och utnyttjandet av svensk och utländsk arbetskraft.

Svenska kollektivavtal ska gälla på svensk arbetsmarknad. Sverige ska inte konkurrera genom försämrat anställningsskydd och lägre löner.

 

Värna och utveckla den svenska modellen, bekämpa arbetslösheten och förbättra villkoren på arbetsmarknaden. Vårt mål är EU:s lägsta arbetslöshet år 2020.  Kollektivavtalstäckningen, den höga fackliga organisationsgraden och regleringen av arbetsmarknaden är bärande pelare i visionen om det ”goda arbetslivet”.

Den svenska modellen är en konkurrensfördel men det inser inte den borgeliga regeingen som vill göra allt för att underlätta för låglönejobb med otrygghet som norm

Men otrygghet är inte lösning på Sveriges problem

 

Jag har tidigare skrivit om ett 10-punktsprogram för ordning och reda på svensk arbetsmarknad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0