Skratta eller gråta?

 

 

 

Först funderade jag på om Anders Borg skämtade när han berättade att Sverige studenter skulle låna mer för att finansiera höginkomsttagares sänkta skatter. Om det hade varit et skämt hade jag skrattat men nej tyvärr, karl menar allvar. Å sådana här allvarliga saker är inte lämpliga att skämta om.

 

Det är mycket allvarligt att ge sådana signaler som den borgerliga regeringen ger just nu, dvs att jobb på hamburgerrestauranger ska subventioneras och studenter ska låna mer.

Visserligen har vi hela tiden vetat att den nuvarande regeringen vill ha större skillnader, underlätta för låglönejobb och försvåra för de som vill läsa vidare.

 

Men det blir extra tydligt idag att det är ökade klyftor de är ute efter.

 

Dessutom är det extra pikant att de borgerliga företrädarna slogs till sista bloddroppen i höstas för att få sänka skatterna med ytterligare 3 miljarder för de med högre inkomster. De påstod att vi skadade budgetreglerna, att vi skulle förstöra förtroendet och sänka Sveriges anseende bara för at vi stod fast vid att inte sänka skatten ytterligare.

 

Vi har skatteintäkter på 20 miljarder mer än den borgerliga regeringen i vårt budget alternativ. Nu ville Borg visa sig på styva linan och höja skatterna med 3 miljader om året i 3 år, för att klara välfärden.

Sorry Borg, du blir allt svårare att förstå sig på. Förtroendet fortsätter sjunka särskilt efter sådana här desperata försök att få lite inkomster till staten.   

 

Det är nästan synd om karln ………


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0