Tågkaoset är ett faktum

 

Det känns så oerhört trist att få klaga på att tågen inte fungerar som det ska men eftersom jag upplever detta så ofta så går det inte att försöka blund för problemen.

 
 

I morse fick vi tågresenärer från Skövde veta att det skulle gå ersättningsbussar till Laxå eftersom en kontaktledning dragits ner i Töreboda.

Av någon anledning tror många av oss på information som sänds ut i högtalare. Det känns liksom tryggt att någon tagit ansvar och ropar ut att det ska komma 5 ersättningsbussar och att det ska ta en timme till Laxå. När bussarna inte kom blev vi besvikna och kände oss lurade.

Resenärer från Falköping hade uppmanats att ta tåget till Skövde för att kunna ta buss till Laxå. När detta sedan ändades till att det skulle bli tåg till Falköping för att åka via Nässjö, kände sig Falköpingsborna extra lurade.

 

Nu vet jag att tågpersonalen gör allt de kan för att hjälpa oss resenärer och att de gör sitt bästa för att hitta lösningar när sådant här inträffar.

Carina Ohlsson och jag gav upp och tog bilen till Hallberg och därifrån ett tåg via Örebro och Västerås till Stockholm. Vi får väl se om vi kommer fram någon gång.

 

 

Jag har missat en viktig omröstning i trafikutskottet och många missar sina jobb idag.

Underhållet är så undermåligt att det hela tiden inträffar olyckor som medför stora och små förseningar på västra stambanan. Så här kan vi inte ha det. Det behövs ett samlat järnvägsunderhåll, bättre ledning och investeringar för framtiden.

SJ:s hemsida går det att läsa mer om hur trafiken omleds och vilka sträckor som ersätts med buss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0