Uttalande från S-kvinnor i Skövde

 

Full sysselsättning är grunden för kvinnors ekonomiska självständighet och krävs för att stärka kvinnors ställning på arbetsmarknaden och säkra en god inkomst genom hela livet.

S-kvinnors mål är ett samhälle som är både jämställt och jämlikt. S-kvinnor accepterar inte dagens borgerliga skattepolitik som skapar ökade klyftor och växande relativ fattigdom bland kvinnor och barn. Den generella välfärdspolitiken ska stärkas det är viktigare än sänkt skatt för de med goda inkomster.
Vi vill satsa på äldreomsorgen, vi kräver att det byggs fler äldreboenden och att det satsas mer resurser till kompetensutveckling och bättre bemanning i äldreomsorgen. Alla äldre och skolbarn ska äta god, hälsosam och aptitlig mat.

Kvinnors tjänar i snitt 14 procent lägre än män. Vi S-kvinnor kräver årliga lönekartläggningar och en uppvärdering av alltför lågt värderade kvinnojobb. Dessutom kräver vi rätt till heltid.

Kvinnor har generellt sämre arbetsvillkor än män. Det handlar om visstidsanställningar, stress, tunga lyft, ensamarbete, delade turer, dålig arbetsmiljö. Det i sin tur leder till sämre hälsa, så kan vi inte ha det.

Vi vill att det byggs fler billiga och miljövänliga bostäder. Bygg också för el-överkänsliga och andra allergiker.
Vi ska stärka stödet till våldsutsatta kvinnor och barn. Vi accepterar inte våld i nära relationer. Stöd kvinno- och tjejjour och kvinnohus samt jobba förebyggande.

Ge alla barn rätt till förskola och fritidshem men öka inte antalet barn i barngrupperna. För stora barngrupper leder till sämre kvalité, mindre trygghet för barnen och ökad stress för personalen. Givetvis ska det finnas moderna öppettider eftersom nästan 40 procent jobbar på obekväm arbetstid.
Vi vill satsa på grundskolan med mindre klasser, fler lärare och speciallärare, det ger mer kunskap och bättre livschanser.
Kunskap är makt därför behövs det livslånga lärandet och högre utbildning ger förutsättningar till ett jämställt och jämlikt samhälle.


 


Kommentarer
Postat av: Fredrik Sjölin

"Vi ska stärka stödet till våldsutsatta kvinnor och barn. Vi accepterar inte våld i nära relationer."

I Sverige har åtta procent av alla kvinnor och elva procent av alla män blivit utsatta för fysiskt våld i nära relationer under det senaste året. /
http://www.liu.se/forskning/forskningsnyheter/1.546653?l=sv#.UwYk6Jz4FFU.twitter

Varför gör du inget för männen?

2014-03-03 @ 14:22:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0