Visa nätrespekt, du också

 

Just nu pågår vänliga veckan och på fredag är det alla hjärtans dag. Det är trevligt även om vi faktiskt borde vara både vänliga, trevliga och respektfulla mot varandra året runt.


Igår den 11 februari startade organisationen Surfa Lugnt en kampanj med namnet #Nätrespekt.
Ett bra initiativ. Jag har följt Surfa Lugnts arbete, har besökt dem i fryshuset och har även provat att nätvandra med dem. Därför vet jag att Surfa Lugnt jobbar för att sprida goda exempel och att de uppmuntrar till engagemang och upplysning.

 

Näthat ska inte accepteras av någon. Men med nätkärlek och nätrespekt kan vi tillsammans bilda motkraft. Barn och kvinnor blir kränkta, hotade eller råkar illa ut på nätet. Det förekommer på Facebook, bloggar, Instagram, Twitter och hatsidor. Men vi ska komma i håg att det finns mycket bra med nätet också.

Surfa Lugnts vill få vuxna att prata med barn och unga om sådant som är spännande, lärorikt och på andra sätt givande med nätet. Ett positivt samtal öppnar upp och ger förtroende att även diskutera eventuella problem som dyker upp när barn och unga använder nätet.

Det behövs många anledningar till motkrafter till näthatet, för att främja användandet av nätet som en positiv kraft. Surfa Lugnt visar vägen med nätkampanjen #Nätrespekt som innebär att visa varandra respekt på nätet, men också att lyfta fram goda exempel på nätet som förtjänar respekt.

Visa #Nätrespekt du också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0