Dags för debatt om alternativen till massarbetslöshet


Nu startar valåret 2014 på allvar genom partiledardebatten i Riksdagen. Trots att många tycker att det är för liten skillnad mellan partierna så är alternativen i svensk politik tydliga. Den borgerliga regeringen prioriterar skattesänkningar och privatisering. Vi Socialdemokrater prioriterar investeringar i utbildning och fler jobb.

Med den moderatledda regeringen har vi 400.000 arbetslösa och en skola i kris. Så kan vi inte ha det. Dessutom verkar de borgerliga nöjda med sin politik. Det märks bl.a genom att se "propplistan" dvs den redogörelse som regeringen gör för vilka propositioner som ska läggas under våren. Där visar det sig att arbetsmarknadsministern inte tänker lägga ett enda nytt förslag för att motverka arbetslösheten.

Socialdemokraternas övergripande mål är att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. Då krävs att det skapas fler jobb och att fler jobbar. Vi har presenterat flera nya förslag som syftar till att underlätta för företag så de kan expandera och anställa fler.

Vi vill se satsningar på infrastruktur, högskolor och universitet samt yrkeshögskolor som tar till vara kraften i hela Sverige.

Sverige har hög arbetslöshet samtidigt som näringslivet har problem att rekrytera folk med rätt kompetens – det så kallade rekryteringsgapet blir allt större. Att göra människor mer anställningsbara genom kompletterande yrkesutbildningar och aktuella kurser är helt centralt i kampen om att öka sysselsättningen. Därför vill vi satsa på 6000 nya platser på Yrkeshögskolorna (YH) som ska vara möjlig att gå efter gymnasiet.

Det finns mycket att göra och det ska bli spännande att ta del av årets första partiledardebatt och det ska bli vansinnigt roligt att jobba för ett maktskifte i september.

Sverige förtjänar bättre än en regering som inte har några andra förslag än skattesänkningar och privatiseringar

 

 

Läs mer: http://www.dn.se/debatt/vi-satsar-pa-yrkeshogskolan-for-att-fler-ska-kunna-fa-jobb/

 


Kommentarer
Postat av: Ante Johansson

Riksbanken och KI anser att det krävs ca 6,5 procents arbetslöshet bara för att hålla nere löneökningarna och därmed inflationen. S och M,s penningpolitik bygger på att vi ska ha ständig massarbetslöshet för att hålla nere inflationen. Har du några förslag hur S vill ändra denna penningpolitik?

2014-01-16 @ 17:32:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0