om företagare och fler jobb

 

Regeringen kommer inte med några nya förslag om jobben, de påstår att den förda politiken är fullt tillräcklig. En märklig inställning när så många är arbetslösa.  För ett halvår sedan sparkade regeringen chefen för arbetsförmedlingen, Angeles Bermudez–Svankvist, ingen ny chef är utsedd.

För månader sedan sa dåvarande arbetsmarknadsminister Hillevi Engström att det var dags för en stor utredning om arbetsförmedlingens framtid. Men ännu finns ingen utredning, heller inga direktiv till utredningen.

 

Det är dags att ta ansvar för arbetslösheten. Det gör man genom att sätta upp ett mål, skapa en strategi för att nå det, och sedan inte ge sig förrän man har kommit dit. Vårt mål är att nå lägst arbetslöshet i EU 2020. Det är vår absolut främsta prioritet. Och för att göra det behöver vi samla alla krafter i Sverige.

Sveriges företagare behöver våga och vilja anställa fler. Det är därför vi socialdemokrater vill att staten ska ta över ansvaret för den andra sjuklöneveckan. Vi vill se till att ni får tillgång till kapital och forskning, kortare betaltider och en ny företagarförmedling, och större trygghet om ni blir sjuka.

Sveriges företagare drar sitt strå till stacken, och tar emot nya lärlingar, trainees och anställda. Samtidigt ska vi öka samverkan mellan er, forskare och förtroendevalda. Tillsammans ska vi röja undan hinder för er expansion. Sverige kan inte bli störst, men om vi samverkar kan vi bli bäst, och tillsammans är vi fruktansvärt starka!

 

 


Kommentarer
Postat av: Mats Westholm

Tyvärr tror jag inte politiken kan påverka arbetslösheten annat än marginellt. Vi kommer i framtiden att ha en ökande arbetslöshet på grund av den ständiga automationen som leder till att mer kan produceras av färre.

Det är dags att införa medborgarlön (basinkomst) för att garantera att alla får en dräglig tillvaro. Att trakassera de arbetslösa hjälper inte det minsta när det ändå inte finns jobb till alla.

2014-01-11 @ 13:38:39
URL: http://matswestholm.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0