om våra äldre

Våra äldre ska inte leva sina liv i oro för en bristande omsorg. Äldre ska aldrig låsas in i en skrubb, som skedde söder om Stockholm i somras. Äldre ska ha rätt till en omsorg som är pålitlig och som de kan styra själva, oavsett behov, oavsett inkomst. Och de har rätt att veta vilket apotek som har rätt medicin, och få den inom 24 timmar.

Äldre har hamnat i kläm i systemet. Då är det inte systemet, utan de äldre, som ska försvaras!

Därför ska vi  skapa ordning och reda i välfärden, säkra öppenheten och begränsa vinsterna. Välfärden ska inte styras av vinstintresse, utan av människors behov av trygghet och frihet!

 

Och idag är många äldre arga på pensionsbromsen och på särbeskattningen av pensioner. Dagens läge är oacceptabelt. Många öppnar sina orangea kuvert och tänker ”blir det inte mer”

Vi socialdemokrater står upp för pensionsöverenskommelsen. Men inom överenskommelser kommer vi att arbeta för en bättre ordning. Bromsen ska inte slå till lika ofta, och pensionerna kan stärkas.

Pensioner ska beskattas som den uppskjutna lön det är. Sveriges äldre är värda vårt tack, vårt erkännande, vår respekt. det minsta vi kan göra är att ge dem den vård, trygghet och frihet de förtjänar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0