Respektera olika åsikter – fördöm och stoppa våldet

 

Jag blir bedrövad över att en SSUare blir misshandlad och utsätts för hatbrott för sina åsikter skull. Det fullkomligt oacceptabelt, ändå upplever många politiker att de blir hotade, trakasserade och hatade på nätet och direkt kroppsligt fysiskt i sina hem och ute på gator och torg.  Det är inte ett individuellt problem för dem som drabbas, utan ett demokratiproblem


Politiker misshandlats på grund av beslut som behandlas i våra demokratiska församlingar. Förtroendevalda och folkvalda politiker runt om i landet som tvingas göra svåra prioriteringar och fatta tuffa beslut får utstå spott och spä. Våld och hot mot demokratiskt valda företrädare är ett hot mot vår demokrati, och det kan vi aldrig acceptera.

 

Däremot ska vi uppmana till politisk debatt och diskussion. I ett öppet demokratiskt samhälle accepteras olika åsikter och vi ska respektera varandras olika uppfattningar. Det är med ord dumhet ska bemötas inte med våld. Därför är det naturligtvis oacceptabelt att kasta tårta på Jimmy Åkesson trots att han står för en politik som gör skillnad på folk och folk.

 

Alla har ett ansvar för att stå upp mot våld oavsett om det är mot folkvalda eller våld i hemmet, dvs till största delen mäns våld mot kvinnor eller om det är gatuvåld dvs till största delen mäns våld mot män. Alla har ett ansvar för att visa att i Sverige ska alla få tycka, tänka och rösta vad de vill. För det är det som är demokrati.


Kommentarer
Postat av: Jan

Så kvinnors våld mot män eller kvinnor är godtagbart då?

Svar: Absolut inte, inget våld är OK, jag skrev bara att det är vanligare med mäns våld mot kvinnor än tvärtom. Men det är lika illa
Monica.nu

2014-01-13 @ 10:28:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0