Sätt Europa i arbete

 


Dag två på socialdemokraterna i Skaraborgs facklig-politiska konferens startade med ett åtgärdsprogram för för fler och bättre jobb i Sverige och i övriga EU.
Det var David Ljung och Ann-Sofi Hermansson som beskrev vikten av fler sossar i Europa för att få fart på jobben.
Första prioritet måste nu vara att sätta Europa i arbete. De aktiva insatserna mot arbetslösheten måste förstärkas på bred front. Högerns passiva jobbpolitik har misslyckats i Sverige och många andra EU-länder och kärnan i jobbpolitiken måste vara rejäla kunskapssatsningar - hela vägen från förskolan till den mest avancerade forskningen. Europa ska konkurrera med kunskap, inte med låga löner och dåliga arbetsvillkor.

De beskrev att "- Jobbpolitiken måste också vara långsiktigt hållbar, eftersom den senaste klimatrapporten visar att miljöinvesteringarna måste trappas upp. Vi behöver mer grön spetsteknologi och fler gröna jobb. Där måste EU driva utvecklingen både internt och i förhållande till omvärlden"

Sedan var det Elisabet Brant Ygemans tur att beskriva om varför vi måste vinna både EU-valet och valen till Riksdag, Kommuner och landsting/regioner för att få sotning och reda på arbetsmarknaden.

Dagen fortsätter med högt tempo och hög kvalité på de inbjudna talarna. Jag måste tyvärr dra vidare till Solna men hoppas hinna tillbaka i eftermiddag.


Kommentarer
Postat av: Fredrik Sjölin

Det är företag som skapar jobb, inte politiker.

2014-01-24 @ 10:05:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0