Sverige behöver fler studenter, inte färre!

 

Vi ska öka stödet och skapa nya vägar så att alla kan ta sin gymnasieexamen. Men vi kommer samtidigt att kräva att ungdomarna gör det – för så är kraven på dagens arbetsmarknad. Vi ska investera i 90-dagarsgarantin. Den gör att ungdomarna blir garanterade utbildning, praktik eller arbete inom 90 dagar. Men det kräver också att ungdomar tar den stora möjlighet som erbjuds.

Vi ställer krav, men vi ger också ett tydligt löfte: Är du ung och arbetsför i Sverige, ska du aldrig någonsin vara långtidsarbetslös, du ska arbeta eller studera!

Och till alla som är inlåsta i Fas 3 : -  Vi ska befria er från Fas 3, och ge er möjlighet till riktig utbildning och arbete! Arbetsförmedlare ska få sluta vara övervakare, och bli arbetsförmedlare igen! Universiteten och högskolorna ska inte behöva stänga dörren i ansiktet på unga som vill studera.

 Vi ska satsa mer på KOMVUX, folkhögskolor och på högre studier på våra fina lärosäten runt omkring i Sverige.

 
 

Kommentarer
Postat av: Jan

Sverige behöver inte fler studenter. Sverige behöver fler arbeten. Jobben blir inte fler för att fler studerar. Däremot behövs fler riktade yrkesutbildningar. Gärna i samråd med näringslivet. Korta och effektiva där i princip alla erbjuds arbete vid examen.

// Jan

2014-01-11 @ 01:26:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0