Tadzjikistan

 

 

Som ledamot i OSSE PA får jag bl.a vara valövervakare och delta i politiska debatter på OSSE PAs vinter och sommarmöte. Men nu ska 6 Svenska och 3 Danska OSSE-ledamöter åka till den tidigare sovjetrepublikerna har Tadzjikistan.

Landet är mycket fattigt och lever mest på jordbruk,  landet har en kraftig befolkningsökningen men tyvärr mycket låg tillväxt

Landet blev självständigt 1991 men har en knagglig väg mot demokrati och välstånd.  Inbördeskriget 1992-1997 innebar förstås stor skada och misär. Ekonomin har återhämtat sig något men 60 procent av befolkningen lever i fattigdom och landet är fortsatt instabilt på grund av hög arbetslöshet.

Vi börjar vår resa med att åka till huvudstaden Dusjanbe men vi ska även åka ut i vinterlandskapen för att se på flyktingläger, se OSSEs stöd till kvinnor som utsätts för trafficking m.m. jag hoppas kunna blogga om mina intryck.

Första intrycket är dock att det blir en lång resa, vi förväntas komma fram halv fem på måndagsmorgonen och vi uppmanas att ta med mycket varma kläder. Blir förmodligen både jobbigt men intressant


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0