Befria kärleken med regnbågens färger

 

 

Alla ska var fria och leva sina egna liv utan förtryck, fördomar eller främlingsfientlighet.  Kvinnor ska inte vara förtryckta av sina män, arbetsgivare ska inte förtrycka eller utnyttja anställda och HBTQ personer ska inte förtryckas av någon utan har rätt att leva sitt liv utan diskriminering.  Givetvis ska kärleken vara fri, kärlek är något fint och ska inte hindras utan uppmuntras oavsett kön.

 

Jag är glad över att PRIDE funnits i 41 år och har påverkat samhället i en positiv riktning. Fördomar bekämpas, attityder har förändrats och förståelsen, acceptansen är helt annorlunda idag än för 40 år sedan.

Ja helt annorlunda än för bara några år sedan.Förståelsen har ökat och insikten om att alla är unika har ökat .

Vi ska inte acceptera diskriminering på grund av kön, ålder, funktionsnedsättning, hudfärg, etnisk tillhörighet, tro, sexuell läggning eller något annat som gör oss människor unika – varken på arbetsplatsen, på fritiden, i skolan, i hemmet eller någon annanstans.

 

Ändå finns fördomar, förtryck och diskriminering kvar i Sverige och runt omkring i världen. Pride-festivalen och Pride-paraden behövs så länge det finns hat


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0