Reinfeldt i Almedalen

 

 

Jaha nu skulle Reinfeldt raljera igen. Han började med att påstå att moderaterna fått ordning och reda på ekonomin. Märkligt eftersom de t.o.m var emot delar av dessa regler när Göran Persson satte upp efter 90-tals krisen.

Sedan påstod han att han skulle satsa på jobben och på skolan särskilt matte. Efter der började han sitt raljerande över vår politik och på ett ganska otrevligt sätt påstod han att sjuka och arbetslösa ska ha det sämre ekonomiskt. Naturligtvis sa han inte så utan sa bara att de som inte jobbar ska inte ha det bättre ekonomisk än vad de har idag. Han har driver ju tesen att fattigt folk hittar jobb även om det inte finns några.

Han glömde berätta om att arbetslösheten är högre idag än för 8 år sedan, att socialbidragskostnaderna har ökat, att allt färre barn och unga klarar skolan och att färre arbetar i välfärden idag än 2006.

Han nämnde inte att de offentliga finanserna har gått från ett överskott på 65 miljarder till ett underskott på 89 miljarder.

Han avslutade med att säga att det är mycket bra att vi inte krigat på 200 år och det är ju svårt att säga emot men det kan väl knappast han ta äran åt sig för. Men sist sa han något bra:

Att alla har ett ansvar för varandra, att vi ska ha tolerans, förståelse och visa kärlek. Det kan jag hålla med om


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0