Dagens partiledardebatt


Det blev som vanligt i vårens sista partiledardebatten i Riksdagen. Reinfeldt var nöjd och ganska arrogant. Han ville att valet skulle handla om jobben det nu är  8% arbetslöshet.  
När han fick frågan skolan av Mikael Damberg så fick statsministern något slag utfall och påstod att socialdemokraterna släppt jobben tillförmån för skolan.

För det första är det fel och det vet Reinfeldt, vår främsta prioriterade fråga är jobben. För det andra hänger skolan och möjlighet att få en utbildning ihop med att få ett jobb. De allra flesta ungdomar som är arbetslösa idag har har inte fått slutbetyg i gymnasieskolan.

Resultaten i den svenska skolan sjunker, både vad gäller antalet behöriga elever till gymnasieskolan och jämfört med andra länder. Sverige har också tappat den tidigare tätpositionen vad gäller likvärdig skola – ojämlikheten i den svenska skolan ökar. Vårt fokus är att skapa en jämlik skola med höga kunskaper och bildning.

Mikael Damberg öppnade med att påminna om ord som "berikat" Sverige under den borgeliga regeringens tid vid makten. Ord som Fas 3, läxrut, pensionärskatt, utförsäkrade som vi helst hade varit utan.

Debatten fortsatte sedan att handla om regeringsduglighet, jämställdhet och mera om skolan.
Mycket står på spel inför höstens val och det kommer bli en spännande valrörelse. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0