Grattis SverigeIdag firar vi Nationaldagen runt omkring i vårt fina land. En bra tid att fira eftersom Sverige är som vackrast nu. Jag ska vara vigselförättare på förmiddagen, hälsa nya medborgare välkomna till Skövde i eftermiddag och dela ut diplom till årets Anna Lindhpristagare. Ett bra sätt att fira.

Men sedan får vi fortsätta med att göra detta land än bättre, välkomnande, omhändertagande, rättvist och solidariskt. Det finns mycket att förändra till det bättre. 

Arbetslösheten ska bekämpas utan att skylla på de arbetslösa, det är inte de arbetssökandes fel att det inte finns jobb och del blir inte fler jobb av att arbetslösa blir fattigare. Jobben ska vara schysta med lön som går att leva på för både män och kvinnor.

Skolan måste få möjlighet att lära genom fler och engagerade lärare, mindre klasser och tidiga insatser med läxhjälp till de som behöver. Det livslånga lärandet måste få en renässans genom utbyggd högskola i hela landet, större möjligheter till vuxenutbildning och folkhögskolor

En bättre välfärd med hög kvalite inom sjukvården, äldrevården och hemtjänsten är ett måste. Dessutom ska äldre, arbetslösa och sjuka ha en ekonomisk trygghet som bygger på tilltro och ömsesidig respekt inte rädsla och misstänksamhet.

 Javisst har vi mycket att ta itu med och förbättra men idag firar vi vår Nationaldag så grattis Sverige och alla som bor och vistas här. Grattis till ett bra land som kan bättre! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0