Livet på LandetI två dagar pågår en Livet på Landet festival på Axvalla travbana i Skaraborg.
Idag ska jag dit för att träffa några av de tusentalsbesökarna för att prata landsbygdspolitik mm.
Just nu pågår urbaniseringen med en våldsam kraft. Landsbygden utarmas och storstäderna har varken bostäder eller vård och skola med kvalite till alla nya invånare.

För några månader sedan dömde finansminister Anders Borg (M) i en intervju i tidningen Land ut den svenska livsmedelsindustrin i tror att den kommer att försvinna! Några förslag på insatser för hur den ska stärkas levererade han däremot inte.

Hur långt ska det få gå innan vi får en regering arbetar för att stärka hela Sverige istället för att döma ut?

Skaraborg är en av de regioner i Sverige som är mest beroende av industri, såväl inom tillverkning som livsmedel. Vi är beroende av de arbetstillfällen som finns direkt inom industrin, men också att de arbetstillfällen som indirekt skapas i samhället runt om. Vi har många aktörer kopplade till jordbruket och till livsmedelsindustrin så som Scan, Dafgårds, Arla, Skövde slakteri. Idag finns flera av dem representerade. Det ska bli intressant att träffa dem.

Jag ska även ha ett samtal med Tomas Morell om ordning och reda på vägarna. Att det behövs schysta villkor, kollektivavtal, lön att leva på, kör och vilotidsregeler mm för alla som kör runt på våra vägar. Det ska bli en intressant diskution. Välkomna 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0