Besök på Stenhammars skola i Lidköping

 
 
 


I går besökte Carina Ohlsson, Patrik Björck och jag Stenhammars skola i Lidköping. Urban Ahlin skulle ha varit med men fick prioritera den extra insatta debatten i Riksdagen ang Ukraina.

 

Vi blev väl emottagna av skolledningen och fick en gedigen genomgång av deras arbetssätt, om kamratskap, läsförståelse, socialkompetens, läxor, digitala hjälpmedel och vikten av bra lärare.

 

Skickliga lärare är avgörande för elevers resultat. Därför menar vi att läraryrkets attraktivitet måste höjas. Vi har öven förslag på hur andra akademiker och yrkesutbildade ska attraheras till läraryrket. Lärare ska ges möjlighet att bli behöriga i fler ämnen och fler årskurser och vi ska utveckla systemet med hur obehöriga lärare ska kunna bli behöriga


Fler utbildningsplatser på lärarutbildningar där det finns fler sökande som vill studera till lärare. Vi kan inte göra som den desperata M-regeringen bara huvudlöst öka på lärarutbildningsplatser med 9000 platser. Det gäller ju att se till att läraryrket blir attraktivt. Vi behöver även fler förskollärare, speciallärare och specialpedagog.

 

Vårt besök på Stenhammars skolan gav också mer argument till varför barn inte ska ha betyg i för låga åldrar. En ständig dialog mellan lärare, elever och föräldrar är betydligt bättre redskap för barns kunskapsinhämtning än en bokstav som stämplar barnen i pannan.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0