Borg hotar Skaraborg

 


Just nu ökar urbaniseringenstakten med stormfart, servicen försämras och jobben försvinner från landsbygden. I det läget går Anders Borg ut och proklamerar att jordbruksindustrin inte har någon framtid för Sverige. Det är precis lika dumt som när statsministern Fredrik Renfeldt påstod att den svenska industrin "is basicly gone"

 

Men Borgs elefantkliv i porslinsfabriken hänger också ihop med det olyckliga sveket mot landsbygden genom den lägre nivån i de viktiga jordbruk och landsbygdsprogramen.

När den borgeliga regeringen misslyckats med att förhandla i EU, skulle de ha kunnat kompensera genom höjt anslag i budgeten. Men icke, Borg har inte på något sätt anstränga sig för att vända urbaniseringen, han försöker inte ens hindra den snabba ökningstakten.

Det innebär både att landsbygden utarmas och att storstäderna inte klarar av den stora inflyttningen. Det saknas bostäder, service och kollektivtrafik.

Borgs dödsdom till Skaraborgarna på landsbygden är både olycklig och förödande.
Vi behöver satsning på gröna näringar, ekologiska varor, på energiomställningen, till infrastruktur och bredband. Vi behöver framtidstro inte dödsdomar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0