Enorm skillnad på S och M i skolpolitiken

 

Igår besökte jag Eriksdalsskolan i Skövde och centralskolan i Grästorp för att prata med lärare och elever m.m.

En del påstår att det är en väldigt liten skillnad mellan S och M i politiken. Ett sådant område är skolan. Moderaterna själva vill inte ens debattera med oss för att de vill påskina att vår politik liknar varandra. Inget kan vara mer fel.

 

Vi satsar 4 miljarder på mindre klasser, fler lärare och speciallärare m.m. Den nuvarande regeringen vill bara satsa några hundra miljoner, eftersom de tycker det är viktigare med privatiseringar, LÄX-rut och skattesänkningar.

   
 

Med de senaste årens kraftigt sjunkande kunskapsresultat. De sociala klyftorna ökar. Det är allvar nu, vi måste stärka skolan i grunden.

 

Sammantaget föreslog vi i höstas nära 4 miljarder mer än vad regeringen gjorde, för satsningar i skolan. Sverige tål inte fler skattesänkningar på skolans bekostnad. Några av de reformer vi satsar på är sommarskola för de barn som inte når eller riskerar att inte nå målen, läxhjälp för alla och stöd till de skolor som har tuffast förutsättningar.

För att varje elev ska kunna nå sin fulla potential i skolan måste dagens stora klasser bli mindre. Det ger lärarna mer tid med varje elev så att varje elev kan få stöd i sin utveckling och mer lugn och ro i klassrummet. Från förskoleklass till årskurs 3 vill vi minska antalet elever med 5 elever i stora klasser.

Det viktigaste i skolan är skickliga och engagerade lärare. Vi prioriterar därför också investeringar i lärares kompetensutveckling och karriärmöjligheter och stöd till rektorerna.

 

Vi socialdemokrater är tydliga med att nya investeringar i skolan kommer att gå före nya skattesänkningar om vi i höst får mandat att styra Sverige.

läs om det är allvar.nu

aftonbladet


Kommentarer
Postat av: Anonym numera.

För moderaterna är Skolan inte viktigt satsa på. Det ser man i dagens satsning i vårbudgeten.
Sammanlagt handlar det om en satsning på 2.3 miljarder.
Ja summan kan för många låta hög.
Men betänk att den brytpunkt man ville höja kostade 3 miljarder den stoppades turligt nog av Opositionen med stöd av SD.

3 miljarder skulle ge en miljon högre avlönade 250 kr mer i plånboken varje månad.

Så slår man ut 2.3 miljarder på alla skolungar.
vilka är ca: 1.5 miljoner
ja då ger det varje skolbarn ca. 127 kr mer varje månad. Får eleverna ens en lärobok för det priset.

Svar: Jo summan kan låta hög och är faktiskt högre än vad jag kände till när jag bloggade. Men vad hjälper det när det bara är hälften av det som socialdemokraterna redan har budgeterat för. De försöker kopiera vår politik men blir bara bleka kopior
Monica.nu

2014-03-11 @ 16:49:46
Postat av: Anonym numera.

Summan som sossarna satsat är inte hög alls.
Drog man in restaurangmomsen hade man 5 miljarder mera.
Restaurangmomssänkning behövs inte .
Satsa pengar på den branch som har flest kunder låter kort sagt inte klokt.Vi behöver satsa på exportföretag inte minst i Stockholm.

Det är dags Sossarna börjar låna till Sveriges välfärd. Vinner Borgarna 2018 så är det dags även de får ett budgetunderskott som heter duga.
Sådant har ju Sossarna fått varje gång Borgarna fått rumstrera.
Folket måste bestämma sig ska vi köra Sverige i botten ska alla med eller så satsar vi på hela Sverige där alla får en ekonomi som går leva på även om du är sjuk, arbetslösa, eller t.o.m skolbarn.

2014-03-11 @ 20:59:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0