IPU I Geneve

 

På plats i Genevé.
 
 


I går kväll hade jag ett förberedande möte med ordföranden i IPUs Mellanösternkommitté. En krutgubbe och Riksdagsledamot från Storbritanniens överhus, Lord Frank Judd som snart ska fylla 80 år men brinner för freden mellan Israel och Palestina. Jag hoppas innerligt att han kommer att få uppleva den stunden.

 

 

I dag hade vi möte med hela kommittén där vi diskuterade om vi kunde gå vidare med generalsekreterarens planer på rundabordskonferens mellan kvinnor från PLC och Knesset.


Våra vänner från Palestina tog upp initiativet med att bojkotta varor som producerats på Palsetinsk marks om är ockuperad av Israel. De ville också att vi fortsätter arbetet med att få ut de parlamentariker som är fängslade av Israel för sina åsikters skull.  Vi fick en livlig debatt och forsätter denna diskussion på onsdag.

 

 

Nu deltar jag i kvinnomötet dvs ett stort möte där vi går igenom förslagen ur ett jämställdhetsperspektiv.

Just nu har vi panelsamtal om vad som är viktigast för kvinnor de kommande 10 åren. Vi uppmanas att prioritera 3 förslag som främjar jämställdheten för mig är det:


1. Rätten till sin egen kropp, vilket inkluderar fria abort, mödra hälsovård, sexuell och reproduktiv hälsa
2. Utbildning, visserligen utbildar sig kvinnor mer än män men flickors rätt att gå i skolan är avgörande för kvinnors möjlighet i framtiden
3. Rätt till ett lönejobb. Ett jobb med lön som går att leva på. idag jobbar kvinnor gratis


Kommentarer
Postat av: Lars Andersson

Har alltid jobbat för jämställdhet mellan män och kvinnor och kommer att göra det i fortsättningen också. Stöder alla 3 punkterna till fullo och kommer att fortsätta jobba och agitera för jämställdhet.

2014-03-16 @ 18:04:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0