Kopieringsalliansen famlar i mörker

 

Det ligger ett desperat skimmer över de borgeliga partiernas företrädare just nu. Efter misstaget att reta upp studenterna genom att öka på deras lån ser det ut som om regeringsföreträdare famlar i mörker efter ett halmstrå att hålla sig fast vid. Deras utspel om att dataspel kan vara farligt stärkte nog inte korten direkt hos Sveriges unga.

Inför socialdemokraternas skolkampanj kastade de sig huvudlösa ut i media och presenterade mindre klasser i skolan, något som de varit helt emot tidigare. Nu duggar förslagen tätt från M-regeringen genom att kopiera förslag som socialdemokraterna föreslagit tidigare och som de borgeliga riksdagsledamöterna röstat emot under hösten. Nu ska de kovända och försöka förklara att de i själva verket var för dessa förslag, men bara om de presenterades av Fredrik Reinfeldt med bihang.

Jag tycker det är lite tragikomiskt över det hela. Och hade det bara handlat om att de fyras gäng ska klamra sig fast vid makten hade vi kunnat skratta åt spektaklet. Men nu handlar det faktiskt om våra barns möjlighet till en bra skola

Socialdemokraterna har lagt förslag om fler lärare, fler speciallärare, mindre klasser, obligatorisk förskoleklass och obligatoriskt gymnasium, sommarskola, läxhjälp och annat som nu M-regeringen kopierar. Och idag, samma dag som det visar sig att 25 000 högskoleplatser försvunnit, säger de fyras gäng att de ska "satsa" 10 000 platser, varav 9000 platser till lärarutbildning men det är ju inte antal platser som är problemet på lärarutbildningen utan att för få vill bli lärare.

Det här visar tydligt att den nuvarande regeringen inte vet vad de talar om längre. Det är lite tragiskt faktiskt, jag tycker synd om dem.

 


Kommentarer
Postat av: Anonym numera.

Det är ett stort slöseri med samhällets resurser att de stora vinster som skapas i samhället inte investeras i fysisk och social infrastruktur, utan går till de rikas privata konsumtion.

2014-03-13 @ 17:54:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0