Ordning och reda på vägarna

 
 


Just nu är jag påväg till årsmöte med Skaraborgs åkeriförening på Billingehus.
Jag är inbjuden för att berätta om socialdemokraternas åtgärder för att få ordning och reda på vägarna. Under 8 års tid har vi tyvärr fått se hur ordningen raseras steg för steg och att den borgerliga regeringen står handfallen. De har hela tiden hänvisat till Cabotagereglerna, till EU och till att en liberalisera marknad kommer att fixa problemen.
Dessvärre har det bara blivit värre och värre. Trots att ett enigt trafikutskott från höger till vänster var överens för två år sedan om att regeringen måste komma med omedelbara åtgärder så segar regeringen. Nu påstår Elmsäter-Swärd att det tar ett år till.

Det senaste året har de påstått att arbete pågår men att det tar lång tid. Men eftersom vi hört Catarina Elmsäter Swärd säga i Riksdagen att hon vill ha en ännu friare marknad och färre regler så har vi inte mycket att hoppas på så länge hon är minister. Dessutom avslöjar sig Svenska moderater i EU-parlamentet när de påstår genom Christoffer Fjellner att lönedumpning inte är något problem. I det läget inser vi som varit ute på vägarna att de inte har en susning om vad som pågår.

Idag har de en vecka på sig att visa att de inte vänder den seriösa näringen ryggen. Om en vecka går tidsfristen ut på att lägga proposition som kan behandlas under våren. Med tanke på att de hela tiden stretat emot hittills så har jag inga höga förhoppningar men större under har hänt så jag ger dem chansen att visa att de ställer upp för den Svenska modellen, för schysta villkor, kollektivavtal samt ordning och reda på vägarna.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0