Regeringens påstådda skattesänkarpaus, höll i 2 veckor

· Regeringen har sänkt skatten med mer än 130 miljarder kronor.
· Moderaterna antog på sin partistämma förslag om skattesänkningar för sammantaget 35-50 miljarder kronor.
· Lägger man till övriga regeringspartiers förslag summerar skattesänkarförslagen till det dubbla.
· Regeringen kämpade hela hösten för att få låna till att sänka skatten för dem som tjänar bäst.

Regeringen har sedan man tillträdde sänkt skatten med mer än 130 miljarder kronor. Det har urholkat de offentliga finanserna och tvingat välfärden att stå tillbaka. Stora överskott har förvandlats till ett underskott på över 70 miljarder kronor och skolresultaten faller snabbare än i något annat OECD-land.

Nu har moderaterna förstått att svenska folket inte vill fortsätta att låna till skattesänkningar. Den 17 februari deklarerade därför Anders Borg och Fredrik Reinfeldt att det nu skulle vara slut på skattesänkningarna och utlyste två års skattesänkarpaus.

Pausen höll i drygt 2 veckor.

Den 7 mars beställde regeringen en utredning om hur man bör minska beskattningen av finansiella instrument som optioner och andra aktierelaterade instrument som ges till nyckelpersoner i ett företag. Utredningen ska vara klar till 2015.

Liksom tidigare är regeringens löften litet värda.

Inför valet 2010 lovade Reinfeldt ett tillfälligt stopp för skattesänkningarna under 2011 och förband sig till att bara sänka skatterna under mandatperioden om ”överskott säkrats” i statens finanser. Trots dessa löften har skatten sänkts på lånade pengar såväl 2011, 2012, 2013 och nu senast i januari 2014.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0