Spännande möten på Högskolan i Skövde

 

Så fortsätter Skaraborg och Högskolan i Skövde att dra större nytta av varandra!

Idag träffades representanter från kommuner, näringsliv, akademin och politiker i Skaraborg på Högskolan i Skövde för att fortsätta diskutera samverkan och utveckling.

Rektor Sigbritt Karlsson hälsade oss välkomna och beskrev nuläget för Högskoleutbildning och forskning. Sedan diskuterade vi framgångsfaktorerna så som eldsjälar, lyhördhet och kompetens.
Dessutom fick vi en genomgång om Virtuella system - Optimeringar för företag och offentlig sektor med hjälp av Lektor Mattias Urenda Morris
Sedan diskuterade vi attityder – Peter M Larsson från Tillväxt Lidköping
Vi tittade utvecklingsfrågor för Skaraborg under supervalåret 2014 och andra spännande utmaningar.


Forskningsfinansiären KK-stiftelsen stödjer Högskolan i Skövde. KK-stiftelsen finansierar forskning vid landets nya lärosäten under förutsättning att näringslivet går in med lika mycket. Det går att ta fram de arbetsmetoder och verktyg som behövs för att ledare ska kunna fatta rätt beslut i rätt tid för att uppnå ökad effektivitet. Dessutom är de allra flesta företagen mindre är 50 anställda, de behöver stöd och stimulans för att klara utmaningen.

Skaraborgs näringsliv består av 29% av tillverkning dvs bearbetning, jordbruk, livsmedel, trä och möbeltillverkning. Dessa är naturligtvis helt beroende av transporter och av samverkan mellan varandra och av utveckling/forskning på högskolan.

Kort sagt hade vi en mycket intressant eftermiddag och jag tar med mig många tankar och synpunkter till fortsatta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0