Sveket till studenterna X 2


Först hette det att studenterna skulle vara med i moderatstrategin som kallas krona för krona. Det skulle gå ut på att studenterna skulle låna mer för att regeringen skulle ha råd att "krona för krona" finansiera "satsningar" på skolan.

Men strategin höll inte. Nu ska de så kallade satsningarna finansieras på annat sätt ännu oklart vad. Det är inte längre lika viktigt att förklara "krona för krona" och regeringen backar på den höjda bidragsdelen. Vid första anblick kan det ju tyckas sympatisk att ha lyssnat in ilskan hos studenterna.

Men i själva verket är det ett skamlöst agerande. Att så till den milda grad missbedöma studenternas situation visar inte bara på dåligt omdöme det visar också på att regeringsföreträdarna inte tycker att det gör så mycket om studenterna skulle dra på sig mer skulder.

Det gick så långt att Anders Borg till och med skickade ut ett förtydligande som gick ut på att förklara för studenterna att de skulle få en bättre ekonomi eftersom de skulle få låna mer än tidigare.

Det är ett dubbelt svek. Dels genom den föreslagna sänkningen av studiebidraget och dels genom att tro att studenterna inte skulle förstå att om de lånar mer får de mer att betala tillbaka i framtiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0