Bort med högerdominansen i EU

 

  

Idag åker jag till Falköping för att peppa valarbetarna. Det ska bli kul att får höra hur det går för dem.

Vi ska prata om socialdemokratisk politik i allmänhet och EU-valet i synnerhet. EU-parlamentet har haft en högermajoritet, liksom kommissionen.

Högerpartiernas vägval för EU har varit felaktiga och Europas medborgare har fått betala priset i form av svag eller negativ tillväxt, skyhög arbetslöshet, sjunkande sysselsättning och dystrare framtidsutsikter.

Som socialdemokrat sätter jag alltid jobben främst. Ordning och reda i statens finanser är grundbulten för fler jobb och bra välfärd för oss alla.

Arbetslösheten i EU har ökat dramatiskt, fortsätter oroväckande nog att öka och ligger i dag på hela 10,8 procent. Medan arbetslösheten steg i Europa mellan 2009 och 2013 sjönk den i USA – från 9,3 procent till 7,4 procent.

Nu finns möjligheten att EU som helhet får en annan politisk färdriktning.

Såväl EU som Sverige behöver drivas utifrån en betydligt mer jobbfokuserad agenda. Vi vill att alla EU:s beslut ska bedömas utifrån huruvida de bidrar till fler jobb, en så kallad jobbstreaming av EU:s politik. Genom ett tydligt fokus kan vi nå resultat och öka sysselsättningen i hela EU. Både Sverige och EU behöver en ny politisk ledning som sätter jobben först.

Förutom vårt jobbfokus med fler och schystare jobb för både män och kvinnor, prioriteter vi miljö och klimatfrågorna

Europa behöver en ny riktning. Med fler socialdemokrater i Europas ledning blir det lättare för oss att minska arbetslösheten och förbättra välfärden i Sverige.

Rösta NU och fram till den 25 maj - för fler jobb, schysta villkor och bättre miljö!

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0