Det bästa och det sämsta i veckan

 
 Det har hänt mycket spännande, intressanta och positiva saker den här veckan.

Bland annat har Magdalena Andersson presenterat socialdemokraternas vårbudgetmotion men jobb och utbildningssatsningar. Dessutom har vi har fantastiska första majfirande runt omkring i hela landet med stor uppslutning, mycket god stämning och härlig medvind. En annan viktig händelse har varit Transportarbetarnas aktiviteter till schysta villkor och krav på stopp för att utnyttja chaufförer som kommer från andra länder under slavliknande förhållanden.

Ändå är det inte det bästa som hänt enligt min uppfattning. Det bästa och det största var den stora protesten mot nazisterna som demonstrerade i Jönköping. Att kyrkklockorna varnade för fara, var en stark insats och jag är mycket imponerad över de som tog det beslutet.

När Svenskarnas partis demonstrationståg avgick från Västra torget hördes åter Sofiakyrkans klockor. De ringde som de inte ringt sedan krigsutbrottet 1939. De varnade för en annalkande fara och de ringde i flera timmar.

Demonstrationståget kantades av motdemonstranter. Fredliga sittdemonstrationer stoppade nazisternas väg.

Tänk om detta kunde bli vändningen för den otäcka stämning som vuxit fram både här och i Europa där populistiska högerkrafter vill ställa grupp mot grupp, hetsa mot folkgrupper och dra alla över en kam för att de är födda i ett annat land.

Jag önskar att det kyrkan och alla fredliga demonstranter gjorde i Jönköping var ett första steg mot ett öppet, solidariskt samhälle där vi ställer upp för varandra med vetskapen om att tillsammans är vi starka


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0