”Det finns en speciell plats i helvetet”….

"There's a special place in hell for women who don't help each other” så sa Madeleine Albright 2006.
Idag träffade jag den korta men bestämda och kraftfulla damen. Hon invandrare från Tjeckoslovakien var USAs utrikesminister 1997-2001. Jag kommenterade att vi hade en gemensam vän i Anna Lindh och Madeleine sa att Anna var en mycket nära vän och saknad. 
 
Att även Madeleine Albright besöker Ukraina just nu tyder väl på att presidentvalet i morgon är intressant för väldigt många och alla är måna om att valet går så demokratiskt till som möjligt. 
 
Det går inte genomföra val på Krim pga Ryssland annektering och det kommer vara begränsat valmöjlighet i vissa delar av Östra Ukraina. Trots det kommer ca 70 % av Ukrainerna gå till valurnorna i morgon.
 
 Men för att återkoppla till det där med att stötta kvinnor kan jag bara konstatera att i Ukraina är mannen norm. Trots att kvinnor är välutbildade och jobbar som läkare, lärare och jurister så göre dig sig inte besvär i de beslutande församlingarna, Julia Tymosjenko utgör undantaget som bekräftar regeln. Endast 10% av parlamentarikerna är kvinnor till exempel. 
 
I morgon avgörs om den favorittippade Petro Porosjenko kommer att får över de nödvändiga 50% av rösterna eller om det blir en andra valomgång den 15 juni

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0