Har du röstat ännu?

 

Du vet väl att på söndag är det sista dagen att kunna påverka framtiden för EU.

Det är ju morsdag på söndag så du kanske har full upp då och glömmer av att gå till vallokalen.

Eller har du tänkt ta med mamma för att det ska bli en extra högtidlig dag? Så sa Tomas Eneroth när han besökte Skövde igår.

Tomas som arbetar i Riksdagens socialförsäkringsutskott besökte bland annat försäkringskassan och fick ytterligare exempel på hur svårt sjuka människor har fått det under de senaste åren. De blir fattigare och fattigare och har egentligen bara en önskan, nämligen att bli frisk.

Samtidigt har försäkringskassans anställda en allt mer stressad situation med fler regler, byråkrati och tumskruvar som dras åt av den borgerliga regeringen. Det där vi vill vi ändra på om vi vinner valet den 14 september.

 

Men nu står vi inför ett annat val som påverkar oss i Sverige otroligt mycket. Det påverkar jobben, upphandlingen, maten, miljön, schysta villkor och möjligheten för företag att utvecklas.

Ändå hörde jag ett ganska tragiskt radio program igår där människors uppmanades att ringa in och berätta vad som var dåligt och bra med EU, vilket ledde till att många ringde och sa att det var för dyrt och att vi därför borde gå ur trots att det är 20 år sedan vi gick med efter en folkomröstning. Det kan man naturligtvis göra. Men jag undrar om det kommer att ordnas radioprogram till hösten där folk ringer och säger att det är så dåligt med Riksdagen så vi i Skaraborg borde gå ur Sverige.

 

Naturligtvis finns det både bra och dåliga saker både med Sverige och med EU. Stösta problemet enligt mitt sätt och se det är att både EU och Sverige är högerstyrt. Vi behöver en annan inriktning ett mer socialt, rättvis, schyst, mänskligt och varmt samhälle. Alltså behöver vi het enkelt byta både ledning i EU och i Sverige.

På söndag kan vi tillsammans avgöra EUs framtid.

Har du röstat ännu?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0