Ordning och reda på vägarna

 



Idag besökte Dan Gabrielsson och jag åkeriföretaget Fjärrmilen för att diskutera de olagliga transporterna inom åkeribranschen. Det är Mikael och Helen Torstensson som driver företaget med cirka 40 anställda chaufförer och 19 bilar som rullar från Jämtland till Skåne. De beskrev sin situation för oss och svårigheten med att konkurrera med oseriösa företagare som utnyttjar förare till låga löner eller som kör med stulen diesel osv.

 

Informationsutbytet mellan myndigheter i Sverige och motsvarande myndigheter i EU-länder är bristfälligt och EU-länderna måste nu se till att de uppfyller de krav som de varit med att besluta om.

Sverige har bra ordning på bilregister medan andra länder har svårt att få fram uppgifterna.

Men det är tragiskt att den moderatledda regeringen inte delar i samarbetet med övriga EU-länder som vill ha en bättre ordning och reda på reglerna.  

 

Thomas Morell, regionchef på Sveriges Åkeriföretag Skaraborg välkomnade vårt engagemang och uttryckte tydligt att socialdemokraterna tagit problemen på allvar och är det parti som ligger på hårdast för att få en bättre ringens ordning.  Men han tillade att löftena idag förpliktigar efter valet 
       


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0