Bredband åt alla, ja tack

Sverige har gått från framgångsrik IT-nation till att halka efter i internationell rankning. IT-företag har svårt att rekrytera. Jobb försvinner från Sverige. Samtidigt går urbaniseringen med en rasande takt. Gles och landsbygd utarmas och storstäderna klarar inte av att ge service, jobb och bostäder till alla som tvingas lämna sin hembygd.

En moderatledd regering skär ned på högskolan, prioriterar skattesänkningar och städjobb. Så kan vi inte ha det. Utvecklingen måste vändas. Förutom en satsning på grundläggande service runt omkring i landet behövs ytterligare bredbandssatsningar.

 

Det behövs en nationell IT-strategi. Visionen är att år 2020 ska Sverige vara Europas ledande och ett av världens främsta center för innovation och utveckling av IT-baserade varor och tjänster. Då kan tusentalsjobb skapats inom IT-sektorn och många fler jobb i anslutande sektorer.

 

IT är vår tids stora teknikskifte; vår tids industrialisering. Då måste vi förhålla os till det genom att ta tillvara IT-utvecklingen inom utbildning, sjukvård, samhällsservice, kultur och infrastruktur är en förutsättning för framgång och offentlig sektor har här en ledande roll. Fortfarande saknas en struktur för IT i skolan och i högre utbildning, trots att behovet är stort och välkänt.

 

Att utveckla journalhanteringen och IT-systemen i vården är en nödvändighet för att vårdpersonal ska kunna ägna mer tid åt patienterna och anpassa vården efter varje patients behov. Bredband och IT-infrastruktur behöver byggas ut och förbättras i hela landet. Därför välkomnar jag Stefan Lövens besked idag på Landsbygdsriksdagen om ytterligare 80 miljoner i investeringsstöd. Det är ganska uppseende väckande att den borgeliga regeringen har som mål att lämna 10% av befolkningen bakom sig när bredbansutbyggnaden pågår

 

 

läs mersocialdemokraterna och Aftonbladet , SVD


Kommentarer
Postat av: Boris A

Är WIFI lättare så fungerar det också.

2014-05-19 @ 22:17:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0