Varför behövs det mer feminism i politiken?

 

För många är det självklart att inte acceptera den nuvarande normen dvs att män som grupp är överordnade kvinnor som grupp. Vi som är villiga att arbeta för att bryta denna könsmaktordning kallar oss feminister.  Socialdemokraterna är ett feministiska parti och ska aktivt arbeta för ett jämlikt jämställts samhälle.

 

Lagen ger kvinnor samma rättigheter som män, men verkligheten ser annorlunda ut. Arbetsmarknaden är starkt könsuppdelad. Kvinnors arbete är nedvärderat med lägre lön, otryggare anställningsformer och mer deltidsarbete. Kvinnor utför fortfarande fler arbeten – på arbetsmarknaden, i hemmet och tar ett större ansvar både för barnens och föräldrarnas (även svärföräldrarnas) liv. Kvinnor är underrepresenterade på alla beslutsfattande nivåer i samhället. Våld mot kvinnor och sexuellt våld är ett stort problem.

När Stefan Löven levererar löften om rätt till heltid är det inte bara välkommet utan även självklart för det feministiska parti vi är. Bra där!  fortsätt så :)

 

Läs mer      flera

S och lyssna

 


Kommentarer
Postat av: Jan

Du är väl också medveten om att du som höginkomsttagare är överordnad landets låg- och medelinkomsttagare? Oavsett kön. Vad tänker du göra åt denna, för många ganska stötande, ojämställdhet i samhället? Är det rimligt att du ska tjäna mer än dubbelt så mycket som en lärare till exempel?

Svar: Ja det är jag medveten om. Klasskampen är lika viktig som könskampen
Monica.nu

2014-05-11 @ 11:33:40
Postat av: Tobbeguss

Prata går bra men vad gör ni åt detta problem? och vad har ni gjort de senaste tio åren. Lagar, påbud men ändå sitter betonghäckarna kvar i ert parti och på många viktiga poster i samhället. Jag hoppades att man skulle tackla problemen redan i förskola och skola inte bara feministiskt, grundläggande värde behöver belysas och detta gäller alla. Det är dumhet som styr rasister och förtryckare, låt os bekämpa dumhet.

2014-05-13 @ 15:08:54
URL: http://tobbeguss.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0