Dags att diskutera budgetens innehåll


Just nu spekuleras det fram och tillbaka om den budget som riksdagen ska rösta om i december. Få nämner vad det är för skillnad rent politiskt. 
I den budgetproposition som den nya samarbetsregeringen har lagt fram finns investeringar i fler jobb, bättre skolresultat, ökad jämställdhet, ett hållbart klimat och en tryggare välfärd. Samarbetsregeringen vill göra rejäla satsningar på äldreomsorgen och sjukvården och höja underhållsstödet till ensamstående föräldrar. Med de borgerligas politik hindras dessa reformer och Sverige tillåts glida ännu mer isär. 
Dessutom innehåller regeringens budget sänkt skatt för pensionärer, höjt tak i arbetslöshetsförsäkringen och borttagen stupstock i sjukförsäkringen. 
Jag har hört flera borgeliga ledamöter som i valrörelsen lovade sänkt skatt för pensionärer ändå är de beredda att rösta em mot det nu. Samma sak gäller SD, om de röstar på de borgeliga partiernas budget röstar de emot sänkt pensionärsskatt.

 När den borgerliga oppositionen presenterar sitt budgetalternativ för Sverige är det samma misslyckade politik som läggs fram. Det handlar om färre jobb- och utbildningsmöjligheter för unga, stopp för jämställdhetssatsningar och att avbrotten i tågtrafiken förväntas lösa sig själva. Detta är en politik som det svenska folket röstade bort i valet och som hindrar den modernisering som Sverige så väl behöver.

Vi vet att Sverige kan bättre än så. Vårt samhälle ska kännetecknas av alla människors lika värde, självförtroende och tron på att framtiden går att förändra. Därför behövs en politik som vågar investera i ett modernare och mer solidariskt Sverige.
.


Kommentarer
Postat av: Kenneth Eriksson

Att ni inte går till hårdare angrepp i riksdagen mot dm borgerliga,ni verkar att vara så ängsliga i ert handlande sätt ner foten någon gång och låt inte V få ännu mer att säga till om.

2014-11-16 @ 10:24:35
Postat av: Leif Andersson

De reformer som du nämner dvs sänkt skatt för pensionärer, höjt tak i arbetslöshetsförsäkringen och borttagen stupstock i sjukförsäkringen är bra förändringar men sen är det inte speciellt mycket mer som den nya regeringen har att komma med.

Sen den grafiska presentationen du har baserar sig på lönebaserade inkomster och inte värdeökningar i fast tillgångar. Eftersom S behåller ROT och ränteavdragen ograverade samt inte höjer fastighetsskatten så kommer skillnaderna i mångt och mycket att bestå. Detta eftersom de med högst inkomster fortfarande kan låna mer med skattesubventioner och få högre utväxling genom de skenande bostadspriserna.

2014-11-16 @ 10:38:27
Postat av: Jonny Disenfeldt

Skillnaderna mellan budgetar (rödgrön/allians) är ju barnsligt små ...

2014-11-16 @ 12:57:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0