Hur tänker SD när de de röstar nej till sänkt pensionärsskatt?I samarbetsregeringens budget finns bl.a sänkt  pensionärsskatt med. Nu påstår SD att de är beredda att fälla regeringen genom att rösta på borgarnas budget. Märkligt eftersom de lovade pensionärerna att de skulle få sänkt skatt. De är alltså bättre för SD att ställa till regeringskris än att sänka skatten för pensionärer. Detta trots att de fick en hel del äldre väljare

 

Vi håller vad vi lovade i valrörelsen, budkapet är tydligt, den orättvisa skatteklyftan ska bort. Äldre personer ska behandlas med respekt och deras välförtjänta pension beskattas på samma sätt som arbetsinkomster. Vårt land ska präglas av höga välfärdsambitioner och rättvisa villkor. Vi ska öka sammanhållningen i landet för att det gynnar alla invånare och bidrar till en positiv utveckling på alla samhällsområden. Sverige är ett litet land – men om vi samverkar och samarbetar, mellan samhällsfunktioner och generationer så kan vi bli ett väldigt starkt land.

 

I ett första steg ska vi höjda grundavdraget för äldre så att pensionärer inte beskattas högre än löntagare yngre än 65 år vid inkomster upp till ca 120 000 kronor per år. Det förhöjda grundavdraget förstärks även för dem med pension upp till 240 000 kronor per år. Under kommande år tänker regeringen ta ytterligare steg för att minska skatteskillnaderna.

 

Under de åtta år som den moderatledda regeringen styrde landet åsidosattes och nedmonterades många av de principer för välfärden som vi i Sverige börjat se som självklara. De straffbeskatta de som varit med och byggt upp vårt land, ålderspensionärerna. Detta är ett system som, lyckligtvis, saknar motstycke i resten av världen. Då röstade SD med borgarna men i valrörelsen lovade de att ta bort denna orättvisa skatt. Men nu påtår de att de hellre vill ha regeringskris.

 

Det är tragiskt för våra äldre och det är tragiskt för Sverige med oansvariga politiker som inte håller vad de lovar.

 

 


Kommentarer
Postat av: Bengt Svensson

Fast de har väl aldrig lovat att stödja S?

Deras hjälp till pensionärerna kräver väl en minskad invandring som allt annat.

2014-11-28 @ 15:44:25
Postat av: Andreas Larsson

Alltså man kan inte plocka ur en enskild sak ur en budget och säga att ett parti borde rösta si eller så. Hela budgeten måste vägas in.

Med det sagt så säger jag inte att SD gjorde det bästa valet men ska man analysera deras beslut så kan man inte hålla på med logiska felslut. Hela budgeten måste vägas in i en analys. Sedan måste den analysen vägas mot en likadan analys av det andra blockets budget.

2015-05-25 @ 13:44:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0