jobben är viktigastNär jag lyssnar på de borgerliga företrädarna presentera sitt budgetförslag låterd et på dem som om de fixat jobben. Kanske kan vara klädsamt att berätta som det är. Sedan 2007 har antalet arbetslösa ökat med ungefär 100 000 personer och andelen arbetslösa har ökat från sex till åtta procent av arbetskraften. Långtidsarbetslösheten har tredubblats. Ungdomsarbetslösheten är över 20 procent

 

Vår viktigaste uppgift är jobben. För att stärka sysselsättningen och minska arbetslösheten föreslås arbetsmarknads- och utbildningssatsningar, ökade offentliga investeringar i exempelvis infrastruktur och minskad klimatpåverkan, samt satsningar på en aktiv näringspolitik. Budgeten innehåller även satsningar för att ge kommuner och landsting möjligheter att anställa fler inom äldreomsorgen, skolan och vården.

 

Sveriges export- och investeringsråd ska stärka exportfrämjandet ytterligare. Företagens villkor ska också stärkas genom enklare regler och minskade sjuklönekostnader, vilket särskilt gynnar små företag. Dessutom inrättar vi ett innovationsråd.

 

Viktigaste åtgärden mot arbetslösheten är utbildning. För att säkra kompetensförsörjningen i välfärden och samtidigt se till att unga arbetslösa snabbt kommer i jobb, utbildning eller praktik föreslår regeringen att traineejobb i välfärden införs. Unga arbetslösa ska inom traineejobben arbeta 75 procent och samtidigt få yrkesutbildning på 25 procent av tiden. År 2015 tas viktiga steg för att avveckla sysselsättningsfasen (Fas 3) genom att extratjänster införs i välfärden. Med kollektivavtalsenlig lön ska den som får en extratjänst utföra välbehövda uppgifter i välfärden.

 

Dessutom investerar vi i byggande och infrastruktur.


Kommentarer
Postat av: Bert

Jobben ÄR inte viktigast idag. Det kommer inte finnas avlönade jobb för alla i framtiden.

Vi kommer få en arbetslöshet på kanske 50% i en framtid. Vilket inte förhindrar hög sysselsättning.
De "lätta" jobben försvinner och det enda som ger jobb är de som har utbildning inom vissa sektorer.

Politiker måste ändra politiska systemen så folk får sin försörjning på annat sätt än via jobb.
EX. att maskiner beskattas, vilket kan ske på många olika sätt Eller rakt på.
Produktionsfaktorskatt är ett talesätt men det håller inte tror jag.

De som säger jobben är viktigast är de som vill ha billig arbetskraft, De hävdar jobbets oerhörda nödvändighet. Men sannigen är att de helst vill se de arbetslösa hamna i privata fängelsers grindar , Då kan man via fängelseföretagen hyra sin arbetskraft från de.
Självklart får de som utför jobbet ingen lön.

Så görs redan i USA och Reinfeldt föreslog privatiserad fångvård redan 2002 men fick inte igenom det hela.
Men Högern kommer nog igen, antingen som Moderater eller som SD i maktställning.
Dessa två vet ju att " Arbeit mach frei"


2014-11-10 @ 18:57:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0